photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

neděle 16. srpna 2015

Frankreichfest 2015 Düsseldorf

Už jsem vám říkala jak moc miluju Düsseldorf? Ze začátku jsem byla terčem posměchu za mojí českou výslovnost tohoto města. Jelikož český dýzldorf trhá němcům uši. Dá se takřka říci, že toto město předčilo moji oblíbenou Prahu. Město dominuje svým luxusem a jít do restaurace v teniskách je skoro neodpustitelné. Může se stát, že vás ani do daného podniku nepustí pokud nejste správně oděni. Ale toto není hlavním důvodem, proč na mě město tolik zapůsobilo. Düsseldorf nabízí tak bohatý kulturní program, že ani nevíte, který z nich si vybrat. Navštívila jsem již večerní velkolepou prohlídku muzeí a galerií, poté přišel nezapomenutelný japonský den a v červenci následoval francouzský festival. Jelikož mám mezi kamarády Francouze, tento festival jsme nemohli zameškat. Jako vždy na žádném festivalu nemůže chybět typické francouzské jídlo a to z různých regionů (pravé francouzské bagety,  vinné sekty, sýry i mořské plody). 









Neodpustili jsme si ani jedno to bubble tea, které bylo dělané podle originální taiwanské receptury. Navíc jsem narazila i na super čtivo. Mile mě překvapilo, že svým hostům nabízejí i japonskou tiskovou publikaci.

Ty šaty mám již 4. rokem a nemohu je nechat válet se ve skříni.
Rychlý článek abych dokázala, že ještě nejsem mrtvá. (smích) Dá se říci, že můj Erasmus čas se pomalu blíží ke konci. (vzlyk) Nyní doháním své povinnosti. Univerzitní systém v Německu se dost liší od toho českého a studenti tu mají zkouškové po celé prázdniny. Doufám, že ještě stihnu co se dá, dokud zabalím všechny své saky paky. 

Musím vám sdílet i nějakou tu hudební vložku, která tu dlouho nebyla. Již nějaký ten měsíc, jsem se znovu vrátila k poslechu K-popu. A tyto dvě písně mohu jen nominovat do TOP playlistu. Po stálým přehrávání se mi ještě neomrzely. BTS - I need U, Cross Gene - Na Hago Nolja (Play with me)

1 komentář:

  1. Krásná jako vždy :D ... hehe koukám že tam měli svou vlastní Eiffel tower :D ... Joooo a jakpak chutnal Bubble tea? :D byl nějak odlišněj od toho co se prodává u nás? :)

    OdpovědětVymazat