photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

pátek 22. listopadu 2013

Prom – Glamour evening dresses

Je skoro prosinec a tím pomaličku začíná i každoroční plesová sezóna. Tak co maturantky těšíte se na svůj ples? Já doufám, že ano. Večer, na který skoro každá dívka čeká. Samozřejmě ho doprovází spousta příprav. Musíme sáhnout hlouběji do peněženky a také nechybějí potyčky mezi spolužáky, ale myslím si, že si tento večer zapíše každý do paměti. Páni, už je to celkem dlouho od mého plesu. Kdybych měla možnost, tak bych si ho zopakovala i podruhé. Tentokrát lépe než minule s nižšími podpatky, lehčími šatami a možná o kapku méně alkoholu. :D Sama o sobě mám plesovou sezónu ráda i jako host. Je to možnost jak se proměnit v krásnou bytost. Šaty ve skříni pak nepřijdou nazmar. Někdy bych si přála mít život jako v Upper  East Side, navštěvovat různé večírky a bezstarostně popíjet Martini.



Ale kvůli martini tu nejsem. Dnes bych si ráda povídala o plesových šatech. Děvčata, už jste si vybrala? Je lepší si šaty koupit nebo si vypůjčit v salónech? Obojí má svoje ano a ne. Pokud máte v okolí salón s rozmanitým výběrem, tak proč ne? Kupovat si šaty na jeden večer přijde draze i zbytečně. Avšak pokud chodíte od salónu k salónu a stále jste nenašla to pravé. Je lepší sednout si doma před PC a hledat dokud nenajdete.

Nakupovat přes internet je nyní pohodlnější a levnější. Ale je lepší si předem projít informace o prodejci. Určitě to znáte na obrázku nádherné v realitě hnus, který se v žádném případě nedá nosit. Pokud prodejce pochází z Číny, tak určitě neočekávejte žádný zázrak.



Další krok je si pořádně změřit míry. A pokud nemáte míry 90 60 90 jako já, tak je nejlepší si šaty nechat ušít podle vlastní velikost. Já jsem měla hrozný problém, že mám hruď 0 a široký pas, navíc jsem nízké postavy. Takže jsem hned od začátku volila šití na míru, které nevychází na moc draho. Nejlepší na tom je, že si můžete vybrat jakékoliv šaty, které se vám líbí. Najít si dobrou švadlenu a čekat. Vše proběhlo v pořádku a za měsíc přišly krásné šaty. Avšak švadlena se mě ptala, jestli chci šaty se zipem nebo se šněrováním. Odpověděla jsem se zipem. Dám vám radu, radši si připlaťte na to šněrování, protože nevíte jistě, jestli je v příštích letech ještě zapnete :D. Já jsem se se švadlenou kontaktovala jen přes internet, což má taky své nevýhody, protože je možné, že si míry změříte nepřesně. Taky se se švadlenou můžete dohodnout na látce, to já jsem takovou možnost neměla. 



Jaké šaty si vybrat? Možná mám jiný vkus, ale mně se líbí rovné šaty alá Elie Saab nejlépe z schiffonu nebo jiného lehkého materiálu. Navštívila jsem spoustu plesů, ale hrozně malý počet maturantek na mě udělalo dojem. O málokteré bych řekla: „Září jako hvězda“. Teďka mě nenapadá žádné hezké přirovnání. Upřímně jsem z nich dostala hlad. Maturantům se nedá nic vytknout, u chlapů stačí tak málo a vypadají jako gentlemani. Ikdyž jako muž, bych si na ples vybrala trochu nejvšednější barvu saka než-li černou (vojenskou mordou, bílou nebo šedou). 

Slintám nad každým kouskem z Gossip Girl.
Většina holek touží na plese vypadat jako princezna s korunkou na hlavě. Proto si většinou vyberou šaty typické pro panenku barbie. Pak celý večer chodí s obručí a nemohou si ani pořádně zatančit. Navíc ty šaty mají tolik vrstev tylu, které vypadají nezdravě. Ale asi nejhorší kus pro mě představují šaty ze saténu. Satén se sice krásně leskne a je příjemný na dotek, ale velice problematicky se nosí. Musíte být velice opatrní s tímto materiálem. Protože i ze štíhlé postavy dokáže udělat tučný párek. A též na něj dopadá hodně stínů. Doporučuji nosit satén doma v podobě košilky. Saténové psaníčka se ještě dají, ale též moc nepřicházejí vhod.

Za tyto šaty chtějí cca 5000kč. Já bych za ně nedala ani 500kč. Měly by se přestat prodávat. 

Makeup a vlasy: Většina dívek se nechá upravit v salónech nebo v kadeřnictví. Bohužel, ale s některými účesy a líčením nemohu říci ano. Někdy je účes až moc natupírovaný a oční stíny přehnané. Co se týče účesů, mám raději obyčejné vlny nebo romantické účesy.


Co se týče bot. Je to moje další záliba. Na ples nedoporučuji vzít žádné kožené lodičky ani semišové. Nejlepší jsou nějaké pozlacené sandály nebo třpytivé lodičky. Výška podpatku cca 8-12cm. Na tom holka bez cviku dokáže přežít noc. Některé nosí rády i balerínky. Je to zas věc názoru. Já osobně bych si je k šatům nevzala, ale děvčatům pak  nebolí nohy, avšak nejsou společenskou obuví.


Dámy, stále chcete vypadat jako chodící zákusky? Nechtějte být princezna, když máte možnost stát se bohyní. Rovné šaty vypadají dobře na všech typech postavy. Doufám, že budu tento rok více uchvácená z vaší krásy. Zní to arogantně. Jak jsem řekla, ples bych si klidně zopakovala, abych si mohla vzít zase nějaké úchvatné šaty. No ještě se můžu těšit na svatbu :)) Já jako maturantka 2012.


Credit to: lafemmefashion, sherri hill, jovani, tonybowls, elie saab etc..
Ceny sice vyšší, ale ty šaty za to stojí: Salon Mineri

5 komentářů:

  1. Chodící zákusky, přesně :D Moje sestra má maturák v lednu, a prožívám to jako konec světa :D šaty sháníme jako divé, ale je těžké sehnat něco, co by měla až na zem :D Všechno je to šité na trpaslíky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne asi :D to pochop chtějí být jako princezny :DD..já říkám proč být princeznou, když můžete být bohyní..Oooh jak je to možné??? Když většina šatů je pro 180cm holky ne? :D..Tak já jsem prcek, pro mě přijde dlouhý všechno :D..kde všude jste byly? Tak v mostě asi nic nebude, tak jí vem do Liberce :) popřípadě ten net..nebo Praha

      Vymazat
    2. Na netu je úplně prd, šaty z půjčovny nechce.. Je to s ní těžký :D

      Vymazat
    3. :D koukali jste se na aukro? Hezký šaty jsou i na ebay :)) jenže tam šaty nemám ještě okouknutý, jedině šaty na míru :) záleží kolik za ty šaty chcete dát :)

      Vymazat
  2. Jsem moc ráda, že ty sis svůj ples užila. :) Mně se líbily všechny plesy kromě toho mého. Na svůj maturiťák bych nejraději zapomněla a rozhodně nikdy neopakovala >.<

    Jsem ani nevěděla, že šití na míru není zas až tak drahé. Jinak ty máš s tím zipem teď problém?
    Všechny obrázky šatů jsou nádherné- nemůžu se rozhodnout, které se mi líbí nejvíc! :D
    Tak si hlavně užij letošní plesovou sezónu. :D

    OdpovědětVymazat