photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

čtvrtek 23. ledna 2014

It's freezing & czech citizenship

Prosinec byl krásně teplý, ale nic netrvá věčně. Zima začíná ukazovat svoji pravou tvář. Kůže mi na rukou začíná praskat do krve. Jsem líná si mazat ruce a i nosit rukavice. Kromě toho tu máme skoro únor, těším se, až ty zkoušky budu mít za sebou, ale běda. Čas mám, ale myslíte si, že se plně věnuji učení? To sotva :D. Nejraději bych šla vydělávat. Venku zrovna sněžilo, ale foťák vločky nezabral, tak jsem si je tam doplnila. Snad to vypadá aspoň trochu věrohodně :D.  




Od 1.1. 2014 nabil platnosti zákon o dvojím občanství. Cizinci, tak mají možnost si ponechat své stávající občanství a získat též české. Na úřadech nyní vypukla tlačenice žádostí. Moji rodiče byli z toho též celý vyplašení, jako kdyby bylo pivo v akci. Mám spoustu práce ohledně zkoušek, a oni do mě od rána do večera hustili, ať si jdu též zažádat o prohlášení. Ano, já vím, že je to důležité, ale udělat si to můžu kdykoliv. Rodiče byli jiného názoru. Za tu dobu se může spousta věcí změnit a budou mít více požadavků. Jistě, za ten měsíc se toho teda změní :D. Ať je tedy po nich. Tento týden jsem to vyřídila, a rodiče už mohli klidně spát. Za měsíc ze mě bude oficiálně Češka! Otevřou se mi tím dveře s bohatšími možnostmi. Všimla jsem si, že mnoho lidí si hloupě myslelo, že už české občanství mám. A jak bych k němu přišla? Pokud cizinec chtěl české občanství, tak mu ho nedali jen tak zadarmo (cca 10 tisíc). Musel doložit spoustu dokumentů a ke konci složit zkoušky. Posléze se vzdát svého původního občanství. Na toť jsou cizinci hákliví. Pro nás to znamená ztráta kořenů a vracet se do rodné země by tím bylo náročnější. Zákon o dvojím občanství se tímto stal velice užitečný. 



5 komentářů:

  1. uhuhuhhu... ty botky neznám, tu bundu taky ne, tašku taky ne ... aaaaaaaaaaaa čepice :D neen :D ty máš čepici a to jako fakt :D .... Tak to mě mrzí že jsem tě neviděla naživo :D hehe doufám, že ještě chvilku zima vydrží ať mám taky tu čest :D ... třeba si jen kvůli mé maličkosti ve středu vezmeš čepicikterou jsem ti udělala XD :D hehe nééé toho se asi nedočkám :D :D .... hehe samozřejmě jako vždy ti to sluší :D ....to s tím pivem mě pobavilo :D vážně :D
    Kondy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj byly Vánoce a za tu dobu jsme se neviděly a taky jsem dělala nákupy ve slevách:D...no to není čepice to je baret. Čepice ke mě nejdou..proto tu tvoji nenosím, ikdyž jsi jí určitě dělala z lásky :). Sníh k zimě patří, mě osobně nevadí, kromě toho bahna..a sněžit by nemuselo v dubnu. No fakt jako velký akce v kauflandu, furt každý den se mě ptali jestli jsem tam už byla. A když jsem odpověděla ne, tak začali s tím, že si ničeho nevážím a jsem nedospělá a neumím se za nic prát :D bože

      Vymazat
  2. Nebýt tvého článku, vůbec bych netušila, že nějaký zákon o dvojím občanství máme ^^' Určitě je to každopádně skvělý krok, protože dosavadní legislativa, jak ji popisuješ (vzdávání se původního občanství, eh...), byla absurdní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě :)) pomůže to spousty lidem. Je to nyní hit, všude se o tom vedou řeči. Matrika se nyní může přetrhnout. No Česká Republika nebyla jediná, kde platilo pouze jen 1 občanství. V některých státech EU, to tak stále platí. Myslím si, že toto je jedno z nejlepších rozhodnutí, co pánové ministři mohli udělat.

      Vymazat
  3. awesome blog!
    you want to follow each other?
    http://indiesan.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat