photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

pondělí 21. dubna 2014

Ausflug in DAS NEUE DEUTSCHLAND


Krásné velikonoční pondělí.
Omlouvám se za moji stálou nepřítomnost, ale nějak se to na mě všechno valí a času je málo. Nedávno jsem se účastnila dvou exkurzí do Drážďan. Jeden z cílů bylo navštívit galerii Zwinger. Druhá exkurze byla plánovaná do hygienického muzea a prohlídka města. 
V jeden den nám počasí přálo, ten další týden bylo sychravo, ale přesto se mi výlety líbily. Galerie byla pěkná, avšak jsem se spíše soustředila na plnění pracovních listů. V hygienickém muzeu jsme zašli na výstavu na téma migrace v Německu. Bylo to velmi naučné. Zbývající čas jsme strávili jak jinak než v Pražské ulici. Navíc hlad byl na prvním místě.

Před Zwingerem - socha krále Johanna

V Drážďany jsou velkolepé. Trvalo by mi dost času, než bych se tam vyznala. V Německu je celkově vše o mnohem víc dostupnější. Velká obchodní centra, ve kterých pomalu přicházíte o rozum a přejete si co nejrychleji najít východ (Altmark Galerie). Ceny jsou tak nějak stejné jako v Čr, ale přeci jen tam najdeme věci, které si v Česku dají pouze objednat. Ale přesto jsem nechtěla moc utrácet. Raději si zajedu do Prahy, kde mám větší přehled a vím kam jít. Ceny v eurech mě celkem matou a zdají se mi nízké. :D Za dále tam více převažují luxusní značky (Hugo Boss, Armani, Hollister, Calvin Klein..) a když hledáte něco méně finančně náročného, narazíte spíš na všude známé H&M. Nevím, ale takový Lindex, Oodji, Pull & Bear, Bershka to se tam  moc nevidí. 

Co mě nejvíc překvapilo byla drogérie Müller. Při mých posledních návštěvách Drážďan, mě tento obchod neoslovil. Oranžová barva obchodu na mě nezapůsobila. Myslela jsem si, že se jedná o nějakou lékárnu nebo knihkupectví. Pro tentokrát jsem tam vešla a žasla jsem. V normálních drogériích najdete spíše kosmetiku pro střední třídu, ale v Müllerovi měli značky typu Dior, Shanel, Shiseido atd. Každý by si našel svoji kategorii. Porovnáním s naším Rossmanem i ceny byly nízké. Takové gelové linky od Loreal Paris u nás zakoupíte za 279 kč, v Müllerovi byla jejich základní cena o 40% levnější. Ihned jsem je čapla. Od zimy mě drogérie zklamaly, protože přestaly dovážet balzámy značky BeBe, které mi vyhovují mnohem více než komerční Labelo. V Müllerovi jsem balzám sehnala ani ne za euro. Tohle jsou výhodné nákupy! 


Musím vám doporučit i tento Maybelline odličovač, který odlíčí bez námahy během mžiku. Pořídila jsem si též dvě rtěnky Artdeco - odstín 142 a Makeup Factory - Rebel Red 159. 

Špatný grimas :DD
Samozřejmě se to nemohlo obejít bez Bratwurstu. Německé bílé klobásy přímo zbožňuji. Tak jaký je můj verdikt k Německu? Ano, mají tam všeho větší výběr. Ceny jsou poměrně stejné. Za vyšší plat jsou prodavačky milé a vstřícné. Kvalitnější potraviny. Jen mě udivuje, že Němci raději jezdí do Česka, aby si nakoupili elektroniku. Prý je to tady levnější. Další mínus je, že postrádají Sephoru, ale nám chybí zas Primark atd :D. Přesto se mi o něco více líbí ČR, asi je to tím zvykem. 

6 komentářů:

  1. Máš pravdu, Primark nám opravdu chybí!! :D
    Na fotkách Ti to moc sluší, působíš hrozně mile :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věci z Primarku jsou super levné, ale vydrží max jen na sezónu. Člověk si tam svoje najde..děkuju :)) jsi zlatá ;)

      Vymazat
  2. Do Německa kdykoli a jakkoli! :D Mám tu zemi docela ráda, je to rozdíl oproti Čechám. Ale jak se říká, doma je doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Německo je samo o sobě moderní země, ale taky má nějaké mouchy..mě třeba překvapilo, že wifi free u nich skoro neexistuje. :( JJ všude dobře doma nejlíp :)

      Vymazat