photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

středa 23. dubna 2014

Easter 2014

Zdravím,
dnes vám chci ukázat krátký report z mých strávených Velikonoc. Můj pracující bratranec přijel na prázdniny domů s dalšími příbuznými. Zajímavé to bylo z toho důvodu, že jsou z Německa, tak jsem si svůj studující jazyk mohla procvičit na nich. Přes víkend jsme chtěli strávit v pražském Aqua Palace. Nakonec jsme se toho zprostili a jeli jsme jen na 1 den. V první polovině jsme navštívili OC Chodov. Některé obchody Německo postrádá, tak jsem svoji tzv. sestřenku z druhého kolena zavedla k mým oblíbeným obchodům a hlavně do Sephory. Já osobně jsem se musela držet hodně zpátky, abych vůbec odolala nové kolekci v Pull & Bear. Co mě zaujalo nejvíc byl obchod Michael Kors, ale o tom vám povím jindy. Moje peněženka vyvázla bez poskvrny. Už za to jídlo a dopravu člověk utratí spoustu peněz, proto jsem své choutky držela na uzdě. Pořízené fotky z Prahy. Čtěte dál...



Fotek z Aqua Palace je sice hodně, ale málokteré se povedly. Plavky jsou na začátku sezóny celkem drahé, a mě se nechce kupovat něco co v polovině července zlevní o 50%. Ty co mám na sobě už nejsou žádným módním hitem, ale na těch pár hodin postačí. 

Po Aqua Palace přišel hlad. Jídlo, jídlo a zase jídlo. Paul je jedna z nejlepších pekáren v Česku. Hlavně makronky jsou vynikající. Na večeři jsme zašli do korejské restaurace Mamy Food. Jsme pak všichni odcházeli s břichy jako ženy v 1. trimestru. 


Na větším si člověk pochutná vždy více.
V Mamy Food jsme si objednali korejský BBQ neboli Samgyopsal - grilovaný vepřový bok. V restauraci barva zdí vytvořila nezelenavé světlo, proto mají fotky takovou barvu.

Korejské Kimbap - sestra japonského Maki Sushi, jen je o něco větší

A toto je myslím Bikimbab. Prostě rýže podávaná s hovězím masem a zeleninou.

Během dne jsme trochu nestíhali a vrátili jsme se domu až po půlnoci, ale i přesto hezky strávený den. Následující den se konala rodinná oslava a večer nějaký ten bowling a kino.
A jak jste Velikonoce trávili vy? Byli jste vyšupané koledníky? Nebo jste si vyhodovali spoustu vajec?  

4 komentáře:

  1. Nevěřím Harčo, že sis nic nekoupila :D tak to ses teda musela krotit :D ... nééé vím ... poslední dobou se dokážeš krotit :D :) ... ještě předtím než jsem si přečetla článek jsem si na chvilinku myslela, že makaron z prvního obrázku se zvětšil na makarón z druhého obrázku :D a v mojí mysli jen proěhlo What the F. o.O :D ... naštěstí jsem si hned přečetla, že se jednalo od dva různé makarony :D (začala jsem se totiž bát, že už mi zase unikla nějaká novinka :D ) ... Jsem ráda že sis užila víkend :) :) ... S tou tvojí němčinou... jak na tom jsi ?? Rozuměla si jim dobře?? :) ... přeci jenom Němci používají hodně dialektů :) ... Velikonoce jsem strávila z části doma :) ... odpoledne jsem totiž jela s babičkou do UL (v úterý jsem měla od 7:30 a busem bych to nestihla) ... vyšupali mě akorát 2 kluci takže jsem přežila :D ... Velikonoce u mě nebyly ničím zajímavý :D ... to spíš zajímavější byla středa kdy jsem byla s kamarády na fakultní noci :) ... dlouho jsem se tak nepobavila :D a bavila jsem i ostatní :D měla jsem celkem jenom 6 dl růžového vína a jelikož jsem celý den nic moc nejedla tak jsem se asi trochu přiopila :) zábavný bylo jak se mě neustále ptali "dobrý?" "v pohodě?" a neustále se smáli .... no co, tak jsem byla víc happy než normálně :D .... smála jsem se jak sluníčko na hnoji :D .... a pak jsem večer psala kámošce zprávu z busu jelikož jsem ve spěchu musela odejít na bus... cituji: "Ju domu tak si tu tam uyij bye bxe" ... takže asi tak :D středu jsem si prostě užila víc než samotné Velikonoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem hrozně moc trpěla :D, ale musela jsem myslet dopředu..nakoupím si teď a po zbytek dne budu o hladu :D. Ten Aquac taky něco stál, navíc jsem platila i za ségru. JJ v Paulu dělají dvě velikosti :D. Němčina, dá se jim v pohodě rozumět. Dialekty mluví většinou ti na venkově, např. u nás Moraváci. Větší problém bych měla spíš s Rakušany.
      Kondy, je sice hezké, že mi tu vyprávíš o celým tvým víkendu, ale přeci je tohle veřejný blog :D. Ty máš páru, bych chtěla vědět co by s tebou udělal panák tequily :D..já vím, jsi jemné děvče ;) aspoň, že sis užila :))

      Vymazat
  2. Oh, Velikonoce jsem neslavně strávila na pohotovosti a odvezla si antibiotika, co by položily i koně :D Ale jinak proběhly v klidu, míru a spousty hodin strávených v kuchyni, takže nejspíše bych měnila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, doufám, že jsi už v pořádku. Nepříjemné věci se dějí v nesprávný okamžik, ale jsem ráda, že jsi zbytek prožila v klidu :)

      Vymazat