photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

neděle 28. září 2014

Lauf Lauf Lauf! Dortmund, ich komme!

Je to tady! Moje maličkost, která nevytáhla paty ze svého domovního prahu, se chystá jet na studijní pobyt do zahraničí. Jak je vidět z nadpisu mířím do vestfálského města Dortmund na technickou univerzitu ležící v západním Německu. Jedu skrze program Erasmus+, který dotuje Evropská Unie.

Omluvte prosím rozmazanost

Jsem z odchodu celkem nervozní a nejsem si jistá co od toho očekávat. Jaká bude náročnost studia? Poplavu nebo mě strhne silný proud? Zapadnu mezi kolektiv? Tyto otázky mi v posledních týdnech ležely v hlavě. Musím se přiznat, že díky mé nepozornosti jsem málem neměla v Německu kam složit hlavu. Ukázalo se, že ve mně stále dříme malé dítě, které je zvyklé na pomoc od druhých. Jsou tu jisté obavy, ale rozhodně se nenechám zastrašit a přijímám výzvu. Studuji německou filologii a kde se nejlépe naučit cizí jazyk než-li v oné zemi? 




Odjíždím každou chvíli a stále je tu spousta věcí co mi chybí. Je to skoro stěhování, akorát bez nábytku. Věcí přibývá, ale místa v kufrech je málo. Zrovna to v mém pokoji vypadá jako při vloupání. 



Tímto vám chci oznámit, že v příštích 2 měsících nebudu na blogu příliš aktivní. Další upozornění je, že zveřejněné fotky budou možná se spatným osvětlením. Barvy v mém notebooku jsou bledé, a proto kontrast upravuji přes stolní monitor, který si s sebou do Německa vzít nemohu. Přes omezené množství šatstva a absenci fotografů ubydou možná příspěvky s OOTD. Děkuju za pochopení.


Mám v plánu odjet na půl roku, což není tak dlouhá doba, ale uvažuji nad prodloužením. Uvidíme, věci se vždy mohou vyvinout jinak než očekáváme. Držte mi palce.
XOXO

5 komentářů:

  1. Je mi sice líto, že nebudeš v příštích měsících příliš aktivní, ale už se moc těším na články z Německa, které poté určitě zveřejníš :3 Přeju ti, ať se ti v Dortmundu líbí, aby tě už nepotkaly žádné komplikace a aby sis to pořádně užila~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju ti Ely moc si toho vazim :) uz jsem dorazila na misto akorat jeste nemam internet, ale zatim to tu vypada slibne ;)

      Vymazat
    2. To je dobře, tak snad se ještě dočkáš toho internetu :)

      Vymazat
  2. ten top je úžasný!:) moc si užij pobyt!♥ blogování se dá dohnat až budeš zpátky, hlavně čerpej nové zážitky!♥

    www.Lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi určitě :) děkuju, zážitky vám co nejdřív musím sdílet :))

      Vymazat