photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

úterý 31. prosince 2013

BB vs Foundation

Hlásím se vám k dalším výrobkům, které potřebují zrecenzovat. Jak jsem několikrát psala, já makeup nepoužívám ať je v jakékoliv podobě. Ale popravdě není na škodu začít s něčím novým. Hlavně je těžké procházet kolem parfumérie Sephora a nic si odtamtud neodnést. Připravila jsem si pro vás článek, ve kterém se utká můj favorit s nováčkem.



Sephora brightening & hydrating foundation 20ml

odstín clair light #20
Co makeup slibuje? 

  • Hydratace po celý den
  • Zářivost a hladkost pro svěží a jasnou pleť
  • Dlouhotrvající výdrž
  • Oil free 


Tento makeup jsem si pořídila, když jsem procházela kolem Sephory. Někdy si vážně připadám jako shopaholic. Jdu se jen podívat a stejně si odnáším tašku. Sephora měla asi další tři druhy makeupů. Paní mi doporučovala hydratační makeup, protože viděla na mojí pokožce strupy. Můj problém je, že se mi v zimě pleť hodně vysušuje. Navíc mi tyto strupy dělá obyčejná voda, když si ráno umývám obličej. Jinak mám smíšenou pleť. Paní byla hodná a pomohla mi najít odstín. 

Po nanesení makeupu se mi pleť hodně leskla. To je asi ten zářivý efekt, ale mě to spíš přijde jako mastný odlesk. Nespraví to ani nanesení pudru. Hydratuje. Skryl všechny mé červené nedokonalosti a pleť vypadá sjednoceně. Avšak na pleti působí těžce. Na konci dne byla pokožka poněkud mastnější zejména v okolí nosu. Cena je oproti jiným výrobkům v Sephoře nejdostupnější, ale na 20ml je to přeci jen moc. Nechrání před UV zářením.
Hodnocení: 3/5

Elisha Coy Time Capsule BB cream
univerzální odstín SPF30 PA++
Co krém slibuje?
  • Obsahuje ženšen, který napomáhá formovat kolageny k vytváření mladé a pružné pleti.
  • Mateří kašička pomáhá dodávat živiny a rozjasňuje/zesvětluje tón pleti
  • Mléčný olej pomáhá k hladké a hydratované pleti 
  • Adenosin minimalizuje vrásky

Tento BB korejské značky jsem zakoupila na ebay. Řeknu vám, že toho tam mají nespočet a nemohla jsem si vybrat. Doma mám již druhým rokem klasiku Hot pink BB Skin79. Chtěla jsem vyzkoušet jiný. U Elishy Coy se mi líbil vzhled a též ohlas po něm byl pozitivní.
Po aplikaci je moje pokožka jako znovuzrozená. Má hezky svěží účinky, hydratuje. Sjednocuje a rozjasňuje pleť, kryje tak nějak středně. Musím vymáčknout větší množství než jsem byla zvyklá u Skin79. Textura je tekutější. Nevýhoda je, že má pouze jeden odstín. Na konci dne s BB vypadám skoro jako ráno akorát se mi s ním mastí nos. Štiplavá květinová vůně. Výhodná cena. 
Hodnocení: 3,8/5


Oba mají kompaktní pumpičku. Lze vymáčknout jakékoliv množství, které potřebujete. Nemám ráda tubu alá zubní pasta.

OIL test

V olejovým testu BB totálně selhal. A to v popisu, ukazovali jiné informace. Reklama je reklama. Možná kvůli tomu, že je tekutější. Takhle když na to koukám je to vážně nechutný. Štěstí, že je zima a má pokožka potřebuje trochu zvláčnit. Ale normálně bych vypadala jako hranolky nasáklé olejem. Sephora obstála v tomto testu lépe, ale pleť je s ní mastnější. Asi kvůli tomu, že je určena pro suché typy.

Krycí test

Na obrázku to vypadá, že kryjí oba stejně, ale myslím si, že makeup obstál o něco lépe. Přeci jen měli silného protivníka (lihovka). 

Závěr:
Zatleskáme BB. Teď nemluvím jen o těchto 2 výrobcích. Je to úplně individuální. Znám mnoho lidí, kteří nad BB brečí. Říkají, že se to nedá ani přirovnávat k makeupům, protože zdaleka tak dobře nekryjí. To je pravda. Kdybych trpěla na akné nebo měla široký póry, tak bych určitě používala makeup. Déle vydrží. Ale já dávám přednost přirozenějšímu vzhledu a ten mi poskytuje BB. Jednou jsem se nechala nalíčit makeupem značky Mary Kay a pociťovala jsem hroznou těžkost. Hned šlo vidět, že toho mám na obličeji tunu. Taky jsem spotřebovala dost tampónů, než jsem to vše odlíčila. Nedávno jsem v drogerii zkoušela novinku od Rimmel Stay Mate a taky se mi zdál hodně těžký. Bych s ním nemohla ani pořádně otevřít pusu. Navíc se mi s makeupem zviditelňují rýhy od úsměvu. Proto bych chtěla makeup, který by dělal efekt nahé pleti. U korejských BB je nevýhodou, že dělají max dva odstíny, které jsou do šedivého nádechu. Kvůli zesvětlení pleti, ale ne všem tento odstín může vyhovovat. Většina BB jsou cenově výhodnější než makeupy, to abych zas moc nekecala také se dají sehnat levné makeupy. Ale drahých makeupů je přeci jen více než drahých BB. Je pravda, že makeup má hlubší historii a BB se až nyní rozšířil, ale mě si již získal.

Rozhodně se už nenechám předmluvit na nějaký makeup nebo krém, který je spíše na suchou pleť, protože pak vypadám jako upocená po sportu. Moje pleť potřebuje jen něčím namazat a pak už strupy zmizí. V létě je to horší, to se má suchá pleť mění na mastnou. Proto se v tomto horkém období nerada líčím. Je těžké najít makeup nebo BB, který by výrazně omezoval mastnotu. 
Tak to byl zase dlouhý článek o kosmetických výrobcích. Můžete se těšit na další. Souboj mezi EU BB a Asian BB. 

6 komentářů:

  1. Podle mě docela záleží na tom, jaký BB člověk s make-upem srovnáná. Některé kryjí jako silně kryjící make-up (M Perfect Cover od Misshy například), některé jsou lehčí. Článek byl ale rozhodně moc zajímavý a ráda jsem se něco dozvěděla o Time Capsule BB :)
    Zkoušela jsem od Elishy už tři BB a každý má úplně jiné vlastnosti i odstín, budu tedy doufat, že mi někdy přijde vzoreček i na tento BB ^^ Mimochodem, vím, že se podle fotky asi nedá moc soudit, ale připadá mi, že s ním máš opravdu moc krásnou pleť :)
    Opravdu moc se těším na článek o souboji mezi západními a východními BB, i když už teď tak nějak tuším, v čí prospěch zazní tvůj verdikt O:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ale celkově záleží na tom co s čím srovnáváš. Já toho doma moc nemám, tak jsem porovnávala tyto dva nejnovější :D. Nad Misshou jsem přemýšlela, že si jí někdy též pořídím. Máš na ní recenzi, že bych se mrkla? :) BB celkově je určen hlavně na hydrataci, na krytí je určen hlavně ten makeup no. Tak tuto funkci nemusí 100% splňovat. Jsou i nějaké ženy, které jsou zvyklé aplikovat obojí. Já si myslím, že z různých těch recenzí na netu tento BB od Elishy je nejlepší :)) určitě ho zkus :) btw děkuji za komentář :)) jsem ráda, že se ti článek líbil :) hehe umíš dobře předvídat :)

      Vymazat
    2. Misshu bych ti určitě moc doporučila, je to jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších BB vůbec a používají ho například takřka všechny mé kamarádky, zejména právě díky jeho krycím schopnostem :) (I když chápu, že kosmetické priority mých známých nejsou jaksi příliš směrodatné :D)
      Co se recenze týče, mám u sebe jakýsi výblitek z temných počátků mého blogu z doby, kdy ještě korejskou kosmetiku ani BB krémy nikdo neznal a nepoužíval a slovo "eBay" většinou nikomu nic neříkalo, takže je opravdu divné to číst... každopádně nějaké informace to obsahuje ^^' (http://shoutengai.blogspot.cz/2011/07/missha-perfect-cover-bb-cream.html)

      Vymazat
    3. Hezky řečeno :D..před několika dny jsem byla znovu navštívit Prahu a vzpomněla jsem si, že tam otevřeli kamenný obchod Missha. Tak jsem tam vlezla, byl to malinký obchůdek a celkem se mi zdál takový laciný. No a ceny? Když už jsi tam, tak to koupíš, ale přeci jen je to výhodnější z netu :D. Ja ebay znala, ale nevěděla jsem jak přes něj nakupovat :D..ale myslím si, že hlavně lidé co milují asijskou kulturu jsou na ebay jako ve vlastním obchodě :). Budu se řídit tvojí radou, ale momentálně to potřebuju dopoužít :D. Já spíš častěji slýchávám o tomto BB: MISSHA M SIGNATURE REAL COMPLETE BB CREAM

      Vymazat
    4. (Jé, vidíš, ještě že jsi mi to připomněla, že se tam už dlouho chci jít taky podívat! :3)
      Máš pravdu, Signature Real Complete je taky skvělý, zkoušela jsem jeho vzoreček a byla jsem nadšená - taky výrazně kryjící, má podobné vlastnosti jako M Perfect Cover :)

      Vymazat