photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

pondělí 23. prosince 2013

Investovat do lepších štětců ano či ne?

V dnešním článku bych se chtěla věnovat kosmetickým štětcům. Zda-li je opravdu výhodné si pořídit kvalitní štětce nebo ne.

Credit to Bubz..love her brushes

V létě jsem si kupovala z Dougles štětec na makeup, nyní mi z něj vypadávají štětinky. A to jsem se snažila být opravdu šetrná při mytí. Při nedávném výletě v Praze, jsem zavítala do prodejen Sephora, Dougles a MAC a hledala nový vhodný štětec. V Dougles na Černém mostě se mi personál zdál nepříjemný. Vrazili mi do rukou typický štětec na makeup. Na dotek byl sice jemný, ale hrozně řídký. Slečna tvrdila, že tento budu mít do konce života. A tamty vydrží jen pár měsíců a pak je můžu vyhodit. Poté co jsem zjistila cenu, raději jsem rychle odcouvala. 

V Sephoře mají snad všechny štětce na všechno, ale problém je, že ty štětce nevydrží ani první umýti. Koupila jsem si od nich skosený štětec na tvářenku a teď vypadá hrozně vypelichaně. A to ceny štětců v Sephoře nejsou žádná lahoda, na to že nemají skoro žádnou výdrž. Štěstí, že personál je tam opravdu moc milý a dokáží vám pomoci bez žádných předsudků. 

Poslední návštěva byla prodejna Mac. Poprvé co jsem se tam opovážila vkročit. No krásný to tam mají. Personál mě totálně přesvědčil, že jejich výrobky jsou prostě nejlepší. Slečna mi řekla, že mám krásnou pleť, a že  pro mě bude ideální štětec na lehký makeup. :DD Ukázala mi poté dárkový set se 4 štětci. Že jsou moc oblíbené a mají je spousta bloggers, youtubers. Nad tou sadou jsem slintala, i po zjištění ceny. $$$ 1800 Kč samostatně byl zhruba za 1200 Kč. Bohužel, odešla jsem se smutným obličejem, ale jednou si pro ně přijdu. :D

Mac brush 187, vyrobený ze syntetického a přírodního vlákna.
Vrátila jsem do Sephory a koupila jsem si tam štětec na natural foundation. Personál mi poradil, že ty štětce s barevnou rukojetí déle vydrží a jsou kvalitnější. Tak jsem na to zvědavá. Proč všude mají jen levné (kšunty) nebo úplně drahé štětce? Neexistuje střední cesta? >.<


Zvolila jsem si jinou hlavici. Nanášení makeupu je s ním jiné než s klasickým placatým štětcem. A neškrábe mě do kůže. Nevýhodou je, že je moc dlouhý a nevejde se do mého pouzdra. Avšak je dobré, že má štětec plastový obal. 



Myslím si, že není ani důležité jestli máte kosmetiku za 1000+ nebo za méně než 200 Kč. Hlavní je jakým způsobem si ji nanášíte na obličej. Protože nad tím závisí celý výsledek. Po této zkušenosti jsem došla k názoru, že investovat do štětců se vyplatí více než do drahé kosmetiky. Navíc kvalitní štětce si koupíte jednou a vydrží vám. To je zas věc názoru, na tohle jsem celkem puntičkářka. Ikdyž musím uznat, že štětce z Rossmannu beauty for you exclusive, nejsou vůbec špatné.

Zde jsem našla video, kde je rozdíl patrný. 


2 komentáře:

  1. Moc děkuju za tenhle článek, vždycky jsem uvažovala. "Na co mi ten foundation brush bude? :DD" Z videa jde ale vidět, že je to vážně rozdíl. Nedoporučila bys mi nějaký štětec na make up, který by nebyl extrémně drahý a vydržel? :D Používám obyč. BB cream. :D Ještě pořád jsem nezašla do drogérie pro ty rtěnky na které jsi dělala review T_T. :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že ti můj článek změnil názor na štětce.:) No já taky používám většinou jen BB a někdo používá na aplikace BB jen svoje prsty..já na to říkám fuj. Houbičky nejsou špatný, ale velké množství se vsákne spíš do té houby než na tvou pleť. No zkus se nejříve podívat např. do Rossmannu na štětce jejich značky ty s tou dřevěnou rukojetí mi přijdou fajn. Nebo zkus tuto stránku http://www.elfkosmetika.cz/..zákaznice jsou s těmito štětci spokojené. Jinak ten štětec z Dougles mám zhruba za 200kč..a vydržel asi 3 měsíce a teď po každém umytí to z něj vypadává. Tento růžový ze Sephory byl za 390..což taky není málo..ale snad vydrží aspoň rok :D..štětce myji jednou týdně..a prostě ta voda s těmi štětci dělá divy no..

      Vymazat