photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

úterý 17. června 2014

Japanese Fashion Magazines

Krásné odpoledne milí čtenáři,
dnes jsem se rozhodla vám napsat článek o japonských módních časopisech, na který jsem se již chystala předešlý rok. Malé odreagování od zkoušek, které mi vrtají mou hlavou. Pustíme se do toho. 
Má blízká kamarádka (studentka japonské filologie na UK) měla možnost studijního pobytu v Japonsku na celý rok. Poprosila jsem jí o koupí časopisu Popteen (jeden z neoblíbenějších časopisů) věnovaný módnímu stylu s názvem Gyaru (tentokrát nemyslím ty do oranžova opálené slečny). Pokud někdo nemá páru o co se jedná, strýček Google určitě rád pomůže. Abych termín trochu zjednodušila, tak tento styl můžeme přirovnávat k našim barbínám. Jen přirovnání, neberte to doslovně. 

Časopis se otevírá úplně stejně jako japonská manga a tudíž je i čtení obrácené (z prava do leva). Nevím přesně, jestli tomu tak je u všech časopisů. Vazba má přes 200 stran. Tím je obsah časopisu ještě více rozmanitější. Tento časopis je určený všem nadšencům gyaru stylu a dívkám ve věkové kategorii 16-22 let. 



Japonská street móda se nebojí experimentovat a gyaru není žádnou vyjímkou. Jak vidíte styl je hodně funky, retro, bohem i classy. O další strany dál nás překvapí i outfity co působí trochu provokativně, ale nesmíme zapomínat, že Gyaru je hlavně o pestrých barvách a roztomilosti. 

Samozřejmě v časopisu nemůže chybět žádná kosmetická část, kde vám gyaru modelky důrazně a pečlivě ukážou tutoriály s každodenním líčením. Jsou tam přesné instrukce, jak si správně nalepovat řasy. Nosit barevné čočky. Jak konturovat obličej. Volba správného BB krému aj. hamižnosti, abyste vypadali přesně dokonale jako ony samy. Japonky jako všechny asijské ženy preferují spíše nude stíny, přirozené odstíny makeupu, růžičkové tvářenky a lesky/rtěnky. Obočí vykreslují velmi jemně. Toto vše dotahují černými linkami a hlavní jsou především umělé řasy horní i dolní, jelikož k nám Asiatkám byl bůh krutý, když nám přidělil jen řídké a krátké řasy. Panenkovský pohled dělá vše. Výsledek vypadá celkem přirozeně, ikdyž pravda svědčí o opaku.

Na závěr nesmí chybět nějaké to cvičení a zdravá výživa. Překvapujeme mě, že tam mají i cviky na obličej. Tím docílíme krásných lícních kostí jako má Angelina a V line tvaru či obličej bez podbradku? Ikdyž jsem už někde četla, že cviky obličeje opravdu fungují. 

Shrnutí: 200 stránkový časopis, ve kterém snad najdete cokoliv. Spousta a spousta outfitů. Nespočet smějících se modelek ve věku 13-25? Aby se neřeklo, tak pár stránek jsou věnované celebritám. Vadí vám reklamy v našich českých časopisech? V Popteenu jich bylo nespočet. Reklamují tam telefony, obchody, kosmetické produkty, umělé nehty, aplikace do mobilu, plyšáky, modní doplňky, různé zkrášlovací salóny, hudbu a o oblečení ani nemluvě. Reklama na každé druhé straně. Mimochodem stát se gyaru modelkou můžete i s výškou 160cm. Před nedávnem se tváří Popteenu stala i tato zahraniční slečna původem z ???Španělska/Ruska??? (mistryně ve photoshopu)  Dakota Rose (opravte mě pokud se pletu :D).  Dlouhá cesta, ale podařilo se jí to.


Pozor to není vše. V Japonsku je neomezené množství distribuce tisku, a proto vám ukáži i další japonské časopisy různé věkové kategorie a stylů. Začneme u těch nejmladších. Ano i děti mají své módní časopisy! Jeden z nich je Sesame.



Už nejsme děti vyrostly z nás dospívající slečny. Pro nás je tu připraven VIVI časopis, který je určený dívkám do 22 let. Tento časopis se řídí dnešními trendy a nosí v sobě prvky gyaru módy. V podstatě civilní běžná móda. 

Zde můžete vidět typickou zimní módu. Nevím jaká je v Japonsku zima, ale je asi mírnější než u nás. Zimní outfit se skládá z dlouhého oversize kabátu, svetru, teplejší sukně, punčoch nebo nadkolenek a na hlavu baret.



Zajímavé masáže k zeštíhlení nohou a odstraňování chloupků? :DDD

Další časopis na řadě je NYLON pro slečny nastupující na vysoké školy. 




Vysokou školu pomaličku opouštíme a je čas jít do práce. Jak vypadat šik i v práci nám poví časopis OGGI. Věková kategorie třicátnic. Tento časopis je velmi elegantní, takže už žádné kýče. Moc se mi líbí.






Pro pány zde také něco mám, aby to nebylo jen jednopohlavní. SENSE - elegance sama



Mensnonno je zas o něco sportovnější časopis pro muže. Matsumoto Jun jako titulek :))



Japonské časopisy jsou určitě módními biblemi, nějaký ELLE se může jít zahrabat. Japonci mají časopisy všeho druhu pro každého. Našla jsem časopis, který byl pouze jen o svatbách a všechno co k ní patří (šaty, výzdoba, jídlo, prsteny). Ale i přes rozmanitý výběr, se mi tyto časopisy zdají přehnané. Dovrším nějakých 30 let, takže tím pádem změním časopis? Jako kdyby to byly nějaké příručky k životu a bez nich bychom se neobešli. Japonci je zjevně hltají. Bohužel neumím japonsky, ale četla jsem článek od blogerky Ely ZDE. Většina japonských nadpisů končí vykřičníkem. Rozkazy, kterými se máme v módních časopisech řídit, jinak nebudeme tak krásné jako modelky na obálkách. Věřte, že Asiatky krásou posedlé jsou. Velký počet těchto modelek, má nebo se chystá na plastickou operaci a pak tyto časopisy ovlivňují život mladých dívek. 
No, myslím, že toho bylo pro dnešek dost. Děkuji za pozornost a budu ráda za každý komentář :)) Have a nice day darlings <3
Btw. Jestli by měl někdo zájem o koupí japonského časopisu, tak některé tituly lze koupit na ebay cca za 300-500kč. Drahota bězně by nestály ani 200kč :D, bohužel nemáme Japonsko za komínem.

Hudební vložka jako zákusek, zde můžete také vidět japonské módní trendy, ikdyž je zpěvačka Korejka. 

11 komentářů:

  1. Tak časopisy pre všetky možné vekové kategórie, to je aké super :)
    A pesnička je tiež pekná, tá speváčka je mi sympatická :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :)) ano časopisy všeho druhu :)) bysme si ani nevybrali :D jsem ráda, že se ti píseň líbí :)

      Vymazat
  2. Moc zajímavý článek, plus navíc hrozně děkuju za odkaz na ten můj~ ^^
    (Věřila bys, že pokud jim dnes nějak obhájím a pokud se mi podaří ještě trochu zatlačit na pilu (a ještě pár potenciálních proměnlivých musí správně vyjít, ale tak co už), budu o těhle časopisech možná psát diplomku? :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *že pokud dnes nějak obhájím (myšleno bakalářku)
      Achjo, pardon za překlepy, ale tohle jsem přepsat vážně musela, protože to nedávalo smysl ^^'

      Vymazat
    2. Nemáš zač :)) tvůj článek je moc přínosný :) jj rozumím ti :)..držím ti palce ať ti to s tímhle tématem vyjde, bylo by to určitě super :))

      Vymazat
  3. Já bych chtěla jeden japonský magazín... hrozně se mi líbí ty znaky... :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí, ale znaky tohoto typu můžeš najít skoro všude..netřeba takového časopisu ;)

      Vymazat
  4. Matsuuuuuuuuuuuu!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. to je jake super! dakujem za naskenovanie inak by som taky casopis asi nikdy nevidela!

    Pozyvam na letnu Sally Hansen a Oriflame giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/06/letne-rozdavanie.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se líbí :)) tyhle časopisy si zaslouží být viděny ;)

      Vymazat