photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

neděle 14. prosince 2014

Photos of Dortmund

Přeji krásnou 3. adventní neděli. Omlouvám se, že tolik nepřispívám, ale málokdy se vyskytne čas. Ikdyž bych vám toho chtěla tolik ukázat a říct. Ten čas pěkně rychle ubíhá za chvíli tu máme Vánoce. Vidím spoustu wishlistů, ale my se ještě vrátíme do listopadu. Mám pro vás várku fotek, které jsem v Dortmundu nafotila. Samozřejmě jsem neviděla vše, ale pro základní představu to stačí. Bude to takový mišmaš všeho možného. 

Tak toto je místo kde bydlím. WIHOGA je střední odborná škola hotelnictví a ta budova za tím stromem. Tam se nachází kolej. Byla postavena asi před 8 lety, vypadá vkusně a je také moderně vybavená. Akorát s tou společnou kuchyní to nevychytali. Na ty, která nezbyla kolej od Univerzity, museli jít sem. Jelikož nejsem žákem Wihogy platím vyšší nájem. Kolem koleje projíždí denně dost aut. Stačí otevřít okno a hudbu v pokoji už neslyším.


Blízko domova mám velký park a botanickou zahradu zvaný Rombergpark. Až bude tepleji bude se sem hezky chodit na procházky a dělat pikniky. 



Televizní věž

Tady už máme něco z centra. Hned jak vyjdete z hlavního nádraží. Zalesknou se na vás tyto budovy. Jsou to většinou banky, pojištění či spořitelny. 


Tady je moje oblíbená budova, kam chodím celkem často. Třeba jen okukovat. Líbí se mi fasáda obchodu. Není to nudné. Zvláštní, že většina OC v Německu se nazývají Galerie. 

¨
Toto je focené na začátku listopadu. Hlavní nákupní třída. Každou sobotu to tu vypadá šíleně. Ulice plné davu. Připadám si jako na Staromáku. Němci rádi chodí (nakupovat) o svůj volný čas do ulic. Nejvíc mě snad udivuje, že do takových přeplněných ulic tahají svoje psi. Vždyť ti se tam musejí úplně trápit. Div těm psům někdo nešlápne na ocas nebo na tlapu. Dokonce je normální, že je berou i do OC dovnitř mezi regály s oblečením. To jsem třeba v Česku neviděla. Místo toho, aby toho psa vzali třeba do parku, vezmou ho radši mezi tlačenici lidí. 




Musím vám říci, že mi hrozně moc chybí vietnamská kuchyně nebo spíš kuchyně, na kterou jsem zvyklá doma. Německé jídlo je těžší než-li byste si dali např. knedlo vepřo zelo. Proto jsou Němci nejobéznější z Evropy. Na kurzu jsem poznala jednu Korejku, která mi poradila kam bych měla jít nakupovat. Ráj za všech rájů. 

Tento koutek patří mezi mé oblíbené. Sladkosti a pochutiny. 
Konečně jsem ochutnala japonské Mochi. No je to zajímavé, ale není to taková bomba, jak jsem si myslela. Možná jsem ochutnala ty špatné. 


Poté co jsem se odstěhovala, jsem přiznala, že doma je všechno lehčí. Prát se musí. Jsem ráda, že tady prádelny jsou. Akorát musím jet do města. Omezila jsem praní na 1x za 2 týdny. Euro za euro a pak nemám co jíst. :D


Fotka z místa kde trávím většinu svého času. Severní kampus TU. Samozřejmě těch institucí je tu mnoho, ale tato je asi nejzajímavější. Na obrázku můžete vidět něco jako lanovku. Říká se tomu H-bahn a tímto se přepravuji každý den do školy. Jak na kolotoči. 


To je pro zatím všechno. Slibuji, že o vánočních svátcích se můžete těšit na zajímavé články a fotky. Příští týden se vracím zpátky domů do Čech. Je to tu fajn, ale doma je doma. 
Blog změnil koncovku z CZ na DE. Takže je možný, že mám teď více německých návštěvníků. Asi bych měla změnit jazyk psaní. :D 

Přeci bych si něco k Vánocům přála a je to tato Lorac Mega Pro Palette limited edition. Bohužel je vyprodaná, takže o ní mohu jen snít. Krásné matné a třpytivé stíny ve stejném poměrů. Achyo..

4 komentáře:

  1. Never been there, but looks so nice :)

    Visit me: Kapege life moments :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I live there right now..it's an average city but I like it :)

      Vymazat
  2. Moc hezké fotky, vypadá to jako moc hezké místo, kde se určitě dá moc hezky žít :). Není to možná jako doma (to totiž nebude nikdy nic), ale věřím, že se tam máš dobře, protože podle fotek to vypadá na fajn prostředí.

    Hlavně tě obdivuju za všechny ty jazyky, které asi ovládáš. Čeština, vietnamština, angličtina, němčina,... Nebo ještě víc? Já bych byla ráda, kdybych perfektně uměla alespoň dva jazyky (tedy svůj rodný a ještě jeden další). V současné době stále bojuju s vietnamštinou, anglicky jakštakš (ale žádná sláva), rusky taky jen jakštakš... Nikdy mi moc jazyky nešly, vždy jsem byla spíš přes matiku a technické obory. Proto vždycky strašně obdivuju lidi, kteří jsou schopni přemýšlet i v jiném jazyce, než ve svém rodném :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc za hezký komentář. Ano přesně tak doma je doma, ale jinak se tam mám dobře :) okusila jsem zas něco jiného. Moc jsi mě potěšila těmi jazyky, ale sama nejsem žádný číslo v žádným jazyce. Jak se říká jazyk se učíš celý život a pořád přijde něco nového co se ještě musíme naučit. S tou vietnamštinou ti držím moc palečky :) je to hezký, když vidím někoho kdo má zájem se učit můj jazyk. :) Avšak někdy je dobré umět málo jazyků perfektně než-li 5 jazyků jen základy. Já bych ještě ráda zkusila nějaký jazyk z východu, ale uvidím. Já obdivuji zase tebe za tu matematiku, v tom já plavu :D

      Vymazat