photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

čtvrtek 22. ledna 2015

Frustration during the exams

Zdravím vás znovu po delší době a dodatečně přeji mnoho úspěchů do nového roku 2015.
Po svátcích jsem se vrátila zpět do Německa. Jak je to u všech vysokoškoláků i mě čeká zkouškové období. Zde začíná až posledním týdnem v lednu a končí v březnu. Knihovny momentálně praskají ve všech. Pozoruhodné, jak v zahraničí studenti volí k učení spíše knihovny nebo kavárny. Doma je spoustu rozptylujících faktorů a nelze se dobře soustředit (lednice, nepořádek, smartphony atd.). Jako erasmák mám přiděleno spoustu domácích prací než klasické klauzury, které se tu v rámci zkoušek píší. V některých případech bych raději volila tu testovou formu, jelikož se seminárkami je to větší piplačka. Hlavně když neovládáte základy textové lingvistiky (citace jsou zlo). 


Během zkouškového opravdu nemám chuť se věnovat módě. Každý den na sebe hodím džíny, nějaké obyčejné tričko a nenamalovaná směr kampus. Přeci jen tu pro vás mám OOTD vyfocený během svátků. Rozhodně jsem vyšla ze cviku. Už ani nevím jak se tvářit do objektivu, aniž by to vypadalo, že si potřebuju dojít na toaletu. Kromě toho začala plesová sezóna. Moje oblíbené akce během zimy. Tentokrát nemohu projíždět weby a přemýšlet o tom, jaké šaty si pořídím. Ano, stále mi to nedá a e-shopy si prohlížím, ale s velkou frustrací. V Německu snad ani klasické plesy nevedou a o žádném univerzitním slavnostním večeru jsem dosud neslyšela. Tento rok budu muset jen vzdychat, že si oné šaty nemohu pořídit. Oprava: Mohu, ale není příležitost kam si je obléci. Mimoto, jak už jsem minulý rok pravila. Maturitní plesy už nejsou pro mě, jelikož je navštěvují věkové skupiny, do kterých nezapadám. Takže mám čas na rozmyšlenou. Kampak půjdu oslňovat příští rok (svatby, fashion weeky, divadla..)?  






I would die for these dresses! Snad chápete moji frustraci. :D A jak to máte vy s večerními šaty?
(Asos, Sheinside, Missguided, Mis selfridge etc.)




8 komentářů:

  1. Moc ti to sluší, ty rukavičky jsou bomba ;) Já mám sotva odmaturováno a na plesy už se mi taky dvakrát nechce, letos dám snad jen jeden nebo dva, podle toho jak na tom budu s učením... (mimochodem, učení v kavárně je super když je tam klid ;)) Good luck se seminárkama!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju děkuju :)) moc se nevymlouvej a ty plesy si užij :). Každý zvládnutý zápočet/zkouška je důvod k oslavě, aspoň já jsem to tak dělávala :D. Ikdyž máš pravdu, ty plesy jsou tahadlo na tvoje peníze a stejně je to furt o tom samém. Taky ti přeju hodně štěstí, ať to zvládneš ;) kavárny no..já se nemůžu soustředit ani když je tam klid. :D

      Vymazat
  2. Krásné a zamilovala jsem se do té šály.

    OdpovědětVymazat