photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

pondělí 26. srpna 2013

6 days in Prague

V Praze jsem strávila necelý týden. Odjakživa jsem měla slabost pro velká města. Už od základní třídy jsem měla v plánu jít na střední školu do krajského města, pak by následoval přestup do Prahy na VŠ. Holt s mojí leností se nevyplnilo ani jedno :D. Teď k té Praze. Již z domova jsem se oblékla do mého japonského outiftu a byla připravena na Advík. Nebydlím zcela v malém městě, ale lidi na mě divně pokukovali. Hned co jsem vystoupila na hlavním nádraží v Praze, pohledy se ztratily. Další důvod proč mám ráda velká města. Každý si hledí svého. A když si vás někdo všimne, buď vás pochválí nebo vám chtějí něco prodat. :D Nevím, ale zdá se mi, že život ve velkých městech je uspěchaný. Ty dny v Praze mi neskutečně rychle ubíhaly a pořád jsem měla pocit, že jsem toho tolik nestihla. Moc se mi líbilo, že jsem vyšla z domu a hned mi jela tramvaj.


Jako každá holka jsem strávila zbylé dny nakupováním. Ono to ani nejde, když na vás všude svítí ty
reklamy. To si pak člověk nemůže pomoct. Co jsem si z Prahy odnesla? Navštívila jsem spoustu obchodů, ale musím říct, že jsem si toho moc nekoupila. Slevy končily a do regálu přibyla nová podzimní kolekce. Nééé, nejsem ještě připravená na podzim. Snažila jsem se sehnat obyčejné světle džínové šortky. Prošla jsem obchod za obchodem a buďto neměli moje číslo nebo byly moc přeplácané. Naštěstí jsem chytla jedny v H&M a byly poslední. Pak jsem už mohla v klidu nakupovat podle libosti. Kromě Václavského náměstí jsem byla v Palladiu, v Pankráci, na Novém Smíchově a v Chodově. Nejradši asi mám Arkády Pankrác, který shromažďuje mé oblíbené obchody a navíc není tak velký, takže se dá v klidu uchodit, aniž by vás boleli nohy. Navštívila jsem Sephoru, z které jsem si odnesla 2 štětce, masku na oči a fixu na rty. Co mě, ale mile potěšilo byl obchod TEZENIS se spodním prádlem. Již doma jsem prošla NY, H&M a CA a vyzkoušela jsem si tolik podprsenek, že jsem pak měla depresi, že mi žádná nesedí. Sháněla jsem podprsenku s odepínacími ramínky. A přesně v Tezenis měli obyčejné jednobarevné bez žádných ozdob, čapla jsem od oka jednu a padla mi skvěle. Zrovna měli akci, tak jsem si vzala rovnou 2.
Maska na oči - ach ty moje pandí kruhy. Další štětce do mojí sbírky. Na to, že stály celkem dost, jsem očekávala jinou výrobu než MADE in CHINA. Fixa 03 coral ink poprvé co jsem ji nanesla na rty. Trochu jsem se lekla, protože mi vznikla fialově-růžová barva. Ale stačilo víc rozetřít a ten správný odstín se objevil. Fixa dobře drží po celý den a nedělá obtisky. 

Mimo nakupování jsem se v Praze i výborně najedla. Pro mě je Palladium spíše jako jídelna, protože tam vaří delikatesně. Navíc jsem se zamilovala do OREO zmrzliny, kterou podávají v Burger Kingu. Na jídle jsem byla i na Novém Smíchově a tam mají také dobré restaurace. Nikdy jsem ještě nejedla tak skvělé boloňské špagety. Ochutnala jsem i vanilkový makronek z pekárny PAUL. Ta chuť byla úplně jiná, než ta co jsem zkoušela v cukrárně tam u nás doma. Rozhodně příště zkusím znovu jinou chuť.
Můj první bralet. Květinové vzory se znovu vrací do módy. Škoda, že ten croptop není z jiného materiálu. Po pravdě nejsem fanda bavlny. Si připadám už jako stará dáma, která chodí mezi regály a osahává látku a pokud se jí nelíbí, s odporem mávne. Nehledě na to, jak daný kousek vypadá. 
Samozřejmě, že jsem celý den nestrávila jen v obchodním centru. Navštěvovala jsem své blízké přátele, kteří se do Prahy odstěhovali buďto za prací či školou. Ještě v půl 11 jsme jeli na Anděl do kina XD. Ta cesta autem byla též hezká. Všechny ty světla a puštěná hudba dodávala krásnou atmosféru.

Přidávám pár fotek z Insta
I přesto, že se mi v Praze náramně líbilo. Nemohla jsem si nevšimnout utracených peněz. Už jen za dopravu člověk utratí 110kč a pak ještě to jídlo. Můj účet nestíhal ani odečítat peníze. Tohle jediné mě v Praze děsí. Navíc jsem poprvé cestovala sama.  Nebylo to tak těžké se v Praze vyznat.  Čekala jsem, že se hned ztratím, ale k mému údivu šlo všechno, tak jak mělo. Možná bych ještě opomenula to, že už v 10 hodin večer se v Praze potulovalo dost opilců. Měla jsem tu čest jet s nimi tramvají. A narazila jsem i na kapsáře.

Se sestřičkou na zmrzlině. Ta grilovaná rýže byla vynikající.
Love Pride



10 komentářů:

  1. Pekne fotky! Ja jezdim do Prahy casto, miluju ji odmala :-) a take mi vyhovuje ta anonymita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) jj přesně tak Praha je prostě skvělá :)

      Vymazat
  2. pěkný fotky, v Praze jsem sice úplně sama snad nikdy nebyla, nicméně anonymita a možnosti velkého města jsou super :3 btw jak to ten chlapík na tom prvním obrázku sakra dělá????? O.o :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že přes tu tyč co drží mu jde židlička, kterou má schovanou pod tím hábitem. Taky jsem na to nemohla přijít :D, než mi to ukázal kamarád :D

      Vymazat
  3. Jéé mně se ty fotky nezobrazují :(

    OdpovědětVymazat
  4. právě jsem tě nominovala na Liebster Award u mě na blogu... jestli máš chvíli a nervy, tak to vyplň :D

    http://frozen-mammoth.blogspot.cz/2013/08/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  5. interesting day :D

    New post:
    Too Cute For Party ~ Cichic.com LOVE
    Back to School with Chicnova

    Visit my blog :)
    www.luchluchcraft.blogspot.com
    www.tokoluchluchcraft.blogspot.com

    OdpovědětVymazat