photo hlava1.jpg photo Hlava2.jpg photo Hlava3.jpg photo Hlava4.jpg photo Hlava5.jpg

čtvrtek 19. září 2013

How do you clean your makeup brushes

Před nedávnem jsem se rozhodla přesunout se od ruční aplikace make-upu k lepším štětcům. Tehdy jsem se líčila velice jednoduše. Stačila mi nějaká černá tužka a na vyrovnání pleti jsem používala jen pudr, který jsem nanášela pudřenkou, která byla součástí balení. Po nějaké době jsem začala používat, takovou menší sadu štětců, kterou jsme měli u nás v obchodě. Cena byla 49 kč. Jenže těm se nedalo říkat ani štětce, protože z nich hodně vypadávala vlákna. Snad nejčastěji jsem používala štětec na stíny. Make-up jsem nanášela kosmetickou houbičkou. Konec! Přes prázdniny jsem postupně sháněla pro mě ty nejdůležitější štětce. 


Snad nejčastěji používám foundation brush. Ten, ale po 3 použití začal být hodně mastný a špinavý. Navíc představa, že si takto špinavý štětec znovu dávám na obličej, je nechutná. Hm teď co s tím? Obyčejnou vodou se to nesmyje. Začala jsem tedy hledat na internetu různé fígle, jak umýt kosmetické štětce. Sephoře prodávají dezinfekční sprej a šampóny přímo pro čištění štětců. Bohužel Sephoru mám dost z ruky. Navíc investovat 200-300 kč za takovou malou tubu, která vydrží krátkou dobu, to vážně ne. Našla jsem též spoustu tipů od blogerek, které na čištění štětců používají dětské šampóny. Tento nápad se zdál asi nejvýhodnější. Do té doby než jsem našla tip od Michelle Phan. Já tu holku prostě miluju, bez ní bych se zkrátka nenaučila ani líčit :D. Okamžitě jsem vyzkoušela její metodu. Funguje!!!



Co k této metodě potřebujete? 
  • Antibakteriální mýdlo
  • Extra panenský olivový olej
  • Talíř 
Postup:
  • Podle potřeby nalijte množství mýdla a oleje na talíř.
  • Směs štětcem promíchejte a celé je namydlete :D
  • Projeďte štětcem několikrát po dlani.
  • Umyjte vlažnou vodou. 
  • Osušte štětec vzhůru nohama.

Můj způsob věšení štětců. Omotám je gumičkou a konce gumičky slepím páskou.

Tato metoda je velice jednoduchá a ani nestála tolik peněz cca necelých 200 kč. Štětce jsou po umytí jemné a pěkně voní. Rozhodně se to u mě osvědčilo víc než dětský šampón. Na štětce jsem si též pořídila pouzdro, které je ideální na cestování. Mám jistotu, že jsou v suchu a čistotě po celý den. Zde přidám original video od Michelle.

Great work!

Určitě tuto techniku též vyzkoušejte. Doporučuji :))

2 komentáře:

  1. já si koupila nějaký roztok na tyhle štětce, ještě mi nepřišel ale jsem moc zvědavá.. :)


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem přemýšlela, že si něco takovýho objednám, ale mě se nechce platit za to poštovné :( tak snad o něm dáš recenzi :)

      Vymazat